Tartışılan Doçent Vatansever çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KATILDIĞI bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz'in ulusalcı derneklerin başında gelen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin Konya eski İl Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

USULSÜZ PARA İDDİASI

BİR süre VKGB Hareketi Konya eski İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Şahin Filiz'in adı usülsüz para toplama iddialarına karışmış ve Filiz, dernek başkanı Taner Ünal'ı suçlayarak kendisini savunmuştu. Filiz, derneğin şubelerinin dağıldığını belirterek ?Taner Ünal, trilyonlarca para harcadığını başından beri söylüyordu. Daha sonra yaptığı masrafları gerekçe göstererek dernek şubelerinden 3'er bin YTL istedi. Kimse de para toplayıp göndermedi, sonra da dernekler dağıldı' diye konuşmuştu.

TÜRBANLA İLGİSİ YOK

DOÇENT Dr. Şahin Filiz'in bazı televizyon kanallarına çıkarak ?Kur'an'da başörtüsü yoktur. Türban bir yahudi geleneğidir' şeklindeki açıklamaları kamuoyunu meşgul etmişti. Filiz'in bu açıklamaları nedeniyle soruşturma geçirdiği ve profesörlük ünvanının engellendiği iddiası üniversiteyi de karıştırmıştı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, Şahin Filiz hakkında açılan soruşturmanın türbanla ilgili açıklamalarıyla hiçbir bağlantısının bulunmadığını açıkladı. Rektörün 24 Televizyonuna yaptığı açıklamaya göre Filiz'in soruşturma geçirmesinin nedeninin, hakkında çıkan yolsuzluk haberleri ve üniversitenin izni olmadan sık sık şehir dışına çıkması olduğu ifade edildi.

GİRDAP OPERASYONU

VKGB'YE yönelik olarak Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ?Girdap' adı verilen operasyon düzenlemiş aralarında dernek başkanı Taner Ünal'ın da bulunduğu 15 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hakkında 57 yıla kadar hapis cezası istenen Ünal, Kasım 2007'de yapılan ilk duruşmada 8 sanıkla birlikte tahliye olmuştu. Girdap operasyonuyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, sanıkların suç işlemek amacıyla örgütlenme içinde oldukları Nisan 2006 tarihinden sonra VKGB Hareketi Derneği'nin düşünce kuruluşu olmaktan çıktığının anlaşıldığı öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber